Exotenspecialist op de markt breidt uit met groenten

Tholen - Welte Fruit is specialist in (exotisch) fruit, al meer dan 65 jaar, maar sinds de recente verhuizing van de maandag en zaterdagmarkt zijn er groenten in het assortiment gekomen. "Nog altijd zijn we sterk met exotisch fruit. Op de nieuwe standplaats in Best kregen we echter vraag naar groenten en zodoende hebben we nu 50 tot 55 soorten groenten in het assortiment", vertelt Bennie Welte van Welte Fruit. "Met fruit daarbij hebben we 130 artikelen."

Die verhuizing van standplaats was min of meer noodgedwongen. "We hadden in Nuenen een kraam van 30 meter met veel personeel maar daar kwamen in de loop der jaren steeds meer prijsvechters op de markt bij. De kwaliteit van de markt ging achteruit en het publiek veranderde ook. We hebben daarom een nieuwe standplaats gezocht en zijn in Best terecht gekomen. We missen daar wel het Aziatische publiek dat veel exotisch fruit koopt, papaya verkopen we bijvoorbeeld een stuk minder nu. Maar mango's en ananas loopt nog altijd goed. We hebben bovendien uit kunnen breiden met groenten. Op markt op donderdag in Oisterwijk en zaterdag staan we inmiddels al weer een jaar en loopt steeds beter, de kosten zijn lager en het gemiddelde winstmarge ligt hoger. Al met al is het denk ik dat het een verbetering zal zijn. Maar de tijd moet dat nog uitwijzen."


Deze foto werd ongeveer 35 jaar geleden genomen. Toen was Welte Fruit al bezig met exoten uit het buitenland. Op de foto staat de vader van Bennie jackfruit te bekijken op het eiland Rhodos.

Welte Fruit investeerde al wel in meer comfort op de markt. "We konden een verkoopwagen overnemen van een handelaar die ermee stopte. We hoeven geen kramen meer te huren en het vullen van de kraam kan een stuk gemakkelijker en sneller omdat de kraam niet meer op hoeven te bouwen, de weegschalen al aangesloten zijn. Bovendien zijn de producten beter beschermd tegen weer en wind. De presentatie is ook verbeterd omdat er verlichting in de wagen is." Drie jaar eerder investeerde Welte Fruit in een eigen Welte Fruit app waarmee klanten op de hoogte blijven van de actuele acties en op welke markten we staan. Ook staan er in de app lekkere recepten en tips & weetjes. "Het is alleen lastig om te meten in hoeverre klanten er gebruik van maken. Facebook en de nieuwsbrief die we versturen zijn eigenlijk belangrijker, daar krijg je eerder reacties op. Eigenlijk zou ik er meer tijd aan moeten besteden. We hebben een tijd lang een cadeaubonactie op Facebook gehad, die liep heel goed en ik kreeg er zelfs klanten door uit Rotterdam."

Voor meer informatie
Welte Fruit
Bennie Welte
T: 06-50505347
weltefruit@gmail.com
www.weltefruit.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven