Taskforce LNG Noord-Nederland opgericht

In Noord-Nederland gaat met vereende krachten gewerkt worden aan de ontwikkeling van vloeibaar aardgas LNG als brandstof voor de scheepvaart en het zware wegtransport. Daartoe is een Taskforce LNG Noord-Nederland opgericht. Doel van de taskforce is om binnen 3 jaar een distributieketen voor de inzet van LNG in scheep- en vrachtverkeer in Noord-Nederland tot stand te helpen brengen. De verwachting is dat dit een krachtige bijdrage aan de ontwikkeling van de Noordelijke economie met zich mee zal brengen. Een LNG-distributieketen voor LNG geldt als innovatief: het noorden kan zich hiermee ook internationaal in de kopgroep positioneren.

De vooruitzichten voor LNG als transportbrandstof zijn veelbelovend. In de transportsector krijgt men met ingang van 2015 te maken met verscherpte regelgeving die het gebruik van vervuilende stook- en dieselolie aan banden legt. LNG vormt dan een schoon alternatief. LNG-motoren produceren veel minder CO2 en stoten geen zwavelverbindingen en fijnstof uit. Bovendien zijn LNG-motoren veel stiller dan motoren op stook- of dieselolie.

Gasunie neemt, samen met Energy Valley en een aantal andere partijen al deel in het Nationaal LNG Platform. LNG moet straks uitkomst bieden in de brandstofvoorziening van schepen en wegtransport. De concrete doelstelling is om in 2015 minstens 50 binnenvaartschepen, 50 zeeschepen en 500 trucks op LNG te laten draaien. Deze doelstelling maakt onderdeel uit van een Green Deal met de overheid. De Taskforce LNG Noord-Nederland gaat ondernemers daarbij helpen. Zij wil ervoor zorgen dat vanaf 2015 LNG beschikbaar is voor transportdoeleinden in Noord-Nederland.

Bron: EnergyValley

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.