Daling uienproductie in Neder-Congo

Sinds enige tijd nemen de uientelers in Neder-Congo elk seizoen een afname waar van hun uienproductie. Volgens de telers is de klimaatsverandering de belangrijkste oorzaak. Normaal gesproken worden de uien geteeld met een temperatuur van 30 tot 35 graden. De laatste tijd regent het echter vaak en is het koeler. Door de afwisseling van kou en warmte worden de bladeren van de uienplanten aangetast door schimmels. Hierdoor wordt de fotosynthese verstoord en uiteindelijk zorgt dit voor een productieafname.

Deze toenemende daling van de uienproductie brengt zorgen met zich mee voor de bevolking van Neder-Congo, waar de uienteelt de belangrijkste productie is. Velen willen niet langer doorgaan met de productie van uien. Volgens Ibrahim Manzukula, projectcoƶrdinator bij de stichting El Shadai, is het noodzakelijk dat de regering inziet dat de landbouw in de regio zal moeten veranderen. Manzukula zegt dat inmiddels door de stichting hulp gevraagd is aan internationale ontwikkelingsorganisaties om de bevolking te hup te komen en eveneens om aandacht te vragen voor de gevolgen van de klimaatsverandering.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.