AGF Seminar bij N&S te Zaltbommel druk bezocht
Dit specifieke onderwerp werd in het vervolg van de middag verder opgepakt in een workshop door Imtech Security Solutions. Tijdens deze presentatie werd het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen behandeld. Dit is onder andere een eis vanuit de IFS-6.
De heer S. Peters van het Voedingscentrum hield een onderhoudend verhaal betreffende de overschatting van het gevaar van residuen door de Nederlandse consument. Voedselrisico’s die door de consument juist niet herkend worden zijn microbiële verontreinigingen. Belangrijkste conclusie van zijn verhaal: het grootste gezondheidsrisico met betrekking tot groente en fruit is het niet eten ervan.
Overige onderwerpen waren Carbon footprinting binnen de AGF (Blonk Milieu Advies), handhaving Europese wetgeving (NVWA) en het ontwerpen van een voedselveilig AGF bedrijf (Bessels architekten & ingenieurs bv).
Na afloop werden de presentaties nog nabesproken onder het genot van een drankje en een warm buffet. "We kijken terug op een geslaagde editie van ons 8e seminar", aldus directeur Michaël van Duijnhoven.