AGF Seminar bij N&S te Zaltbommel druk bezocht

Afgelopen donderdag (11 oktober) organiseerde N&S Quality Consultants voor de 8e keer het Seminar Kwaliteit & Voedselveiligheid in de AGF. Circa 55 geïnteresseerden hebben dit seminar bijgewoond. Diverse sprekers vulden een middagprogramma met lezingen en workshops. Michaël van Duijnhoven (directeur N&S) verzorgde de aftrap waarbij hij traditiegetrouw de actualiteiten en trends op het gebied van kwaliteitsnormen besprak. Eén van de aandachtspunten van zijn verhaal was de aandacht voor extra beveiliging rondom voedingsmiddelen, Food Defense.

Dit specifieke onderwerp werd in het vervolg van de middag verder opgepakt in een workshop door Imtech Security Solutions. Tijdens deze presentatie werd het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen behandeld. Dit is onder andere een eis vanuit de IFS-6.

De heer S. Peters van het Voedingscentrum hield een onderhoudend verhaal betreffende de overschatting van het gevaar van residuen door de Nederlandse consument. Voedselrisico’s die door de consument juist niet herkend worden zijn microbiële verontreinigingen. Belangrijkste conclusie van zijn verhaal: het grootste gezondheidsrisico met betrekking tot groente en fruit is het niet eten ervan.

Overige onderwerpen waren Carbon footprinting binnen de AGF (Blonk Milieu Advies), handhaving Europese wetgeving (NVWA) en het ontwerpen van een voedselveilig AGF bedrijf (Bessels architekten & ingenieurs bv).

Na afloop werden de presentaties nog nabesproken onder het genot van een drankje en een warm buffet. "We kijken terug op een geslaagde editie van ons 8e seminar", aldus directeur Michaël van Duijnhoven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.