Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jac Oomen, Oomen Agro:

"Uienseizoen hoopvol gestart"

Tholen - Er is momenteel een ruime vraag naar uien. "Zowel uit Afrika als Azië komt een goede vraag en ook gaan er uien naar landen als Brazilië", zegt Jac Oomen. "Persoonlijk zie ik het als een gemiste kans dat er exportbeperkingen zijn naar Indonesië. Er zijn daar erg goede afzetmogelijkheden voor Nederlandse uien, gezien de markt die daar gewoon tekorten heeft."



Oomen Agro bewaart, sorteert, verpakt en verhandelt uien voor klanten over de gehele wereld. Het bedrijf is opgericht in 2000 en ontstaan uit het akkerbouwbedrijf van Jac Oomen. "De kwaliteit van de Nederlandse uien is gelukkig vele malen beter dan vorig jaar. Dat is maar goed ook, want hiermee kunnen we ons onderscheiden. Wel zijn er wat verschillen in kwaliteit te zien, tussen de vroege en late percelen, maar de eerste zendingen worden ook op de verre bestemmingen goed ontvangen."



De baalprijs ligt momenteel op een niveau rond de 16,5 tot 18 euro. Oomen is positief gestemd over de marktsituatie voor de komende weken. "Er zou volgens mij zelfs nog een plusje in kunnen zitten als exporteurs wat minder beconcurreren."

Voor meer informatie:
Jac Oomen
Oomen Agro
Vollenhoverweg 25
8316 PW Marknesse (NL)
Tel: (0)527 241286
Fax: (0)527 244097
info@oomenagro.com
www.oomenagro.com