Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebr Van Aarle bekijkt aankomst Chiquita bananen in Vlissingen

"Onlangs nodigde Chiquita ons uit om een keer naar Vlissingen te komen. Niet voor een strandwandeling - wat gezien het prachtige weer ook goed had uitgepakt – maar voor een rondleiding bij Kloosterboer, de aanmeerhaven van Chiquita. Dat lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan", vertelt Gebrs van Aarle.



Kloosterboer
"De ochtend startte met een presentatie van Kloosterboer. Kloosterboer biedt innovatieve en duurzame totaaloplossingen in de supply chain voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten. Met 16 vestigingen beschikt Kloosterboer over een opslagcapaciteit van ruim 4.700.000 m3 en een jaarlijkse doorvoercapaciteit van meer dan 3.500.000 ton aan voedselproducten. Hiermee zijn zij nr. 1 van Europa en nr. 5 van de wereld.

Lossen en opslag
Bij Kloosterboer in Vlissingen meert 2 keer per week een boot van Chiquita aan. Met op iedere boot ongeveer 3000 pallets vol met Chiquita bananen. De boot is zo'n 12 à 13 dagen onderweg van Costa Rica naar Europa. Eenmaal in Vlissingen worden de containers gelost en de pallets worden opgeslagen in clima-cellen met een constante temperatuur van 14,4 graden. De meest ideale temperatuur voor het bewaren van bananen.



Kwaliteit
Volgens de Europese richtlijnen moet 1 op de 1000 dozen een zorgvuldige kwaliteitscontrole ondergaan. Van alle 300.000 dozen op de boot worden er in Vlissingen dus 300 geopend en zorgvuldig gecontroleerd op o.a. dikte, lengte, kleur en oneffenheden. Ook worden één keer per week monsters naar het laboratorium gestuurd om te kijken of er wordt voldaan aan alle regelgevingen omtrent residuen (resten van o.a. bestrijdingsmiddelen) e.d. Het was een pracht ge excursie. Erg bijzonder en mooi om dit logistieke proces een keer mee te mogen maken. We danken Chiquita voor de uitnodiging en Kloosterboer voor de gastvrijheid."



Voor meer informatie:
Gebrs van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
Tel: 073-5441919
info@aarlegebrs.nl
www.gebrsvanaarle.eu
Publicatiedatum: