Bij een filiaal van de supermarkt in Temse

Lidl België roept snacktomaten terug na vondst onbekende substantie

Tholen - Lidl neemt in alle Belgische filialen de snacktomaten in emmertjes van 500 gram uit het assortiment naar aanleiding van een zakje met een onbekende substantie tussen de kleine tomaten. Vorige week trof een klant in een filiaal in Temse het zakje aan. Hoewel de substantie in slechts één verpakking gevonden is, besloot Lidl in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geen risico te nemen en haalden alle snacktomaten van 500 gram uit de schappen.


In een soortgelijk emmertje met snacktomaten werd in een filiaal van Lidl in Temse een zakje met een onbekende substantie gevonden.

Preventieve maatregel
De filiaalmanager van de desbetreffende Lidl heeft de verpakking overgedragen aan de politie die de substantie verder onderzoekt. Woordvoerder van Lidl België Isabelle Colbrandt laat weten dat consumenten niet hoeven te vrezen dat deze kwestie iets te maken heeft met gewasbeschermingsmiddelen. "Wij hebben onderzoek op de tomaten laten doen en alles rond eventuele gewasbeschermingsmiddelen op de tomaten is helemaal in orde", vertelt de woordvoerder. "Het is meer een preventieve maatregel. In slechts één verpakking in ons filiaal in Temse is in het emmertje met tomaten een zakje gevonden met een onbekende substantie. Naar die substantie doet de politie nu onderzoek. Het gaat in dit geval om een losstaande feit. Het product in kwestie werd bij Lidl tussen 6 november en 10 november verkocht. Door feestdagen in België van afgelopen weekend was de Lidl afgelopen zaterdag en zondag dicht, waardoor de producten op die dagen niet verkocht konden worden. Vandaag krijgen wij een nieuwe lading snacktomaten binnen, die de vorige lading kunnen vervangen."

Onderzoek politie
Op de website van de FAVV is te lezen dat de klant die de emmer met snacktomaten met vreemde substantie heeft opgemerkt nog niet geïdentificeerd is door de politie. De politie vraagt aan de desbetreffende persoon om zich te melden bij de politie via +32 (0) 800 30 300. Consumenten die iets verdachts aangetroffen hebben in de verpakkingen, mogen contact opnemen met de politie. Aan hen wordt aangeraden de snacktomaten niet te consumeren. De snacktomaten kunnen teruggebracht worden naar de Lidl in België waarna de klanten hun aankoopbedrag terugkrijgen. 

Beschrijving product
Naam: Snacktomaten in emmer
Gewicht: 500g
Art. Nummer: 82411
EAN: 5 400357 028996
Lot: L60492
Verkocht vanaf 6 november tot 10 november 2017

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven