Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Key introduceert digitale sorteermachine voor sperziebonen

Key Technology introduceert een serie VERYX digitale sorteermachines voor sperziebonen. Deze vrije val- en transportband-sorteerders herkennen en verwijderen vreemde plantaardige materialen (EVM), waaronder stelen, bloemen, stengels en andere ongewenste plantenmaterialen die vaak in geoogste sperziebonen worden aangetroffen, evenals beschadigde bonen en overige vreemde materialen (FM) zoals stokjes, hout, glas en meer. Dankzij de optionele drieweg-sortering kan VERYX bonen voor verwerking scheiden, afval en FM uitwerpen en de goede bonen sorteren. Dankzij de hoge nauwkeurigheid van het sorteerproces, zorgt VERYX voor een betere verwijdering van EVM, FM en defecten waardoor de productkwaliteit toeneemt terwijl voorkomen wordt dat goede producten ongewild worden verwijderd waardoor de opbrengsten gemaximaliseerd worden. 

De machine is ideaal voor de verwerking van verschillende producttypes en kan aangepast worden voor hele of gesneden, diepvries- en conservebonen. De modulaire sorteerders zijn uitgerust met de meest optimale sensoren, sensorposities, verlichting, uitwerpsysteem, productbehandelingsysteem en software om aan de eisen van individuele bonenverwerkers tegemoet te komen. Voor multi-productlijnen die ook andere groenten zoals mais, erwten, wortelen en bieten verwerken, maximaliseert VERYX de flexibiliteit met snelle en accurate receptgestuurde overschakelingen die reproduceerbare resultaten garanderen. 

Aangezien de vrije val- en transportband-sorteerders in verschillende breedtes verkrijgbaar zijn voor verwerkingslijnen met een lage tot hoge capaciteit, is VERYX in staat bonen voor en na het blancheren te sorteren evenals na het invriezen voorafgaand aan het verpakken, afhankelijk van de producten die verwerkt wordt en de eisen van de verwerker. Dankzij de inspectiezones die breder zijn dan bij andere sorteerders met dezelfde voetafdruk, maakt VERYX het verwerkers mogelijk om hun doorvoersnelheid tot wel 15% te verhogen, terwijl er op vloeroppervlak bespaard wordt. Afhankelijk van het VERYX model varieert de systeemcapaciteit van 5,5 ton sperziebonen per uur tot 19 ton per uur bij de VERYX B210, de grootste sorteerder uit de serie. De capaciteit wordt mede bepaald door het percentage defecten en de productdiversiteit. 

VERYX is voorzien van geavanceerde camera's met vier kanalen en laserscanners met een resolutie die tweemaal zo hoog is dan van de vorige generatie scanners. Dankzij de unieke multi-sensor Pixel Fusion technologie van Key en de objectgebaseerde herkenning met geavanceerde vormsorteringsalgoritmen, verhoogt VERYX de nauwkeurigheid van de defectendetectie aanzienlijk. De innovatieve mechanische constructie, gespecialiseerde productbehandelingssystemen en het nieuwe uitwerpsysteem verwijderen EVM, FM en defecten effectief en voorkomen dat producten foutief worden uitgeworpen. VERYX sorteerders inspecteren het product van alle zijden, waarbij het productoppervlak volledig wordt ge├»nspecteerd voor een optimale detectie en verwijdering van bonen met oppervlakkige beschadigingen. De inspectie aan alle zijden vindt gedurende de hele productiecyclus plaats zonder dat er handmatig schoongemaakt hoeft te worden omdat de sensoren, oppervlakten en verlichting van de VERYX-machine strategisch gepositioneerd zijn zodat er geen gevaar op spetters of besmetting is. 

"Bij Key hebben we een lange geschiedenis en grote ervaring op het gebied van het sorteren van sperziebonen. We verkeren dan ook in een goede positie om onze kennis te benutten om dit proces te verbeteren, waarbij we gebruik maken van de nieuwste detectietechnologie├źn. We combineren de meest geavanceerde optische sorteeroplossingen voor sperziebonen met onze mechanische sorteersystemen en ontwikkelen oplossingen om verwerkers te helpen hun productkwaliteit te verhogen en opbrengst te maximaliseren," vertelt Marco Azzaretti, Advanced Inspection Systems Product Manager bij Key Technology. "VERYX is een zeer veelzijdige sorteermachine. We passen ieder systeem exact aan de behoeften van de verwerker aan, waarbij we rekening houden met de verschillende rassen en regionale verschillen in klanteneisen."

Key vervaardigt zijn VERYX sorteermachines in zowel de VS als Europa en biedt zijn klanten ondersteuning door middel van zijn wereldwijde verkoop- en servicenetwerk. 

 
Contact:
Anita Funk
Key Technology, Inc.
Tel: +1 509 529 2161

Karel Van Velthoven
Key Technology, Inc.
Tel: +32 (0) 11 24 91 91
Publicatiedatum: