Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sorter presenteert ergonomische tweezijdige verpaktafel

De gloednieuwe verpakkingsmachine van Sorter is ontworpen om het werk van verpakkingsmedewerkers te verlichten en hun werkzaamheden ergonomisch verantwoorder te maken door het beperken van onnodige bewegingen en inspannende handelingen, zoals het tillen van volle dozen en verpakte producten die nu bovenop de transportband afgevoerd worden. 
"Onze nieuwe machine, de SPS-7-01, is een volautomatische multi-level verpaktafel voor groenten en fruit. Wanneer men de machine ziet, valt meteen de omvang en het aantal werkstations op. De tafels zijn wat groter dan standaard verpaktafels waardoor de productie ook hoger is. Aan weerszijden van de tafel zijn er werkstations voor 6 medewerkers te vinden. Wanneer de volledige capaciteit wordt benut, kunnen er 12 mensen aan de tafel werken," legt Anita Kacprowicz van Sorter uit.
Hoewel de tafel een wat groter formaat heeft dan standaard tafels, werd hij zo ontworpen dat hij toch ruimtebesparend is en geschikt is voor bedrijven waar het sorteren en verpakken van verschillende producten met de hand wordt gedaan. De ene helft van de tafel kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het fruit te sorteren en in dozen te verpakken, terwijl men aan de andere kant tomaten in punnets verpakt. 

Ieder werkstation is uitgerust met werkbladrollers die ervoor zorgen dat de verpakkingen soepel verplaatst worden zonder dat dit de werknemer veel inspanning kost. Ook zijn ze voorzien van twee weegschalen, één voor het wegen van in punnets, dozen en trays verpakte producten en de tweede, die voorzien is van een speciale hendel, is geschikt voor het wegen van in zakken verpakte groenten en fruit.
 De transportbanden op de verschillende niveaus vervoeren de verpakte producten naar verdere fases in het verwerkingsproces, bijvoorbeeld naar de weegschaal of flowpackmachines. De lege bakken worden op de hoogste band naar het ophaalpunt verplaatst, waardoor het voor medewerkers minder vaak nodig is om het werkstation te verlaten om de lege bakken weg te brengen waarin het product werd aangevoerd. De centrale transportband verplaatst het fruit naar het verzamelpunt wat betekent dat de medewerker zijn plaats niet hoeft te verlaten. Alle transportbanden werken automatisch en er is een noodstopknop in iedere werkstation aanwezig om de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid te garanderen. "We passen de tafel aan aan de wensen van iedere klant. In het verleden lieten klanten ons vaak weten dat ze veel tijd kwijt waren aan het voorbereiden van de werkstations voor de verschillende producten maar nu kunnen zij één station gebruiken voor verschillende verpakkingstypes, zoals dozen, zakken, trays en punnets," aldus Anita.


Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter
Tel: +48 377 99 99
Fax: +48 377 99 98
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.pl

Publicatiedatum: