Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse campagne moedigt consumptie prei aan

Op 1 november start een nieuwe campagne die consumenten moet aanmoedigen om meer verse Britse prei te gaan eten.

De campagne is ook het startschot voor het nieuwe seizoen, dat van november tot april 2018 loopt. Gesteund door de Vereniging van Prei Telers moet het initiatief consumenten bewust maken van de voedingsstoffen die in prei zitten. Zo laat recent onderzoek van de universiteit van Colorado bijvoorbeeld zien dat prebiotica - een soort voedingsvezels die de goede darmbacteriƫn voeden - kunnen helpen om beter te slapen en stress te verminderen. Prei is een van de beste natuurlijke bronnen van inuline, een type prebiotica. Tim Casey, voorzitter van de Britse Vereniging van Prei Telers: "Onze campagne is gericht op alle lagen van de bevolking: van jonge professionals tot families en gezondheidsbewuste consumenten. Het doel is om mensen te inspireren om deze seizoensgroente vaker te eten en om uiteindelijk voor meer aankopen te zorgen."

Meer groente
Op dinsdag 24 oktober kreeg de Britse groentensector een enorme boost dankzij de mededeling dat grote bedrijven hebben beloofd om Britten meer groente te laten eten. De bedrijven hebben tijdens een landelijke conferentie aangekondigd dat ze meet groenten in alledaagse voedingsartikelen willen verwerken. Ze worden hierin gesteund door de Nationale Telers Vakbond en de Bodem Vereniging. Onderzoek laat zien dat het eten van te weinig groente jaarlijks bijdraagt aan 20.000 voortijdige sterfgevallen in het Verenigd Koninkrijk. Data van The Food Foundation van deze zomer laat zien dat Engelse consumenten twee derde minder groenten kopen dan wordt aanbevolen door gezondheidsexperts. 

Publicatiedatum: