Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Anthony Bourdain: Nieuwe documentaire over voedselverspilling
Anthony Bourdain's nieuwe documentaire "WASTED! The Story of Food Waste" onderzoekt de omvang van het wereldwijde voedselafvalprobleem en mogelijke oplossingen van over de hele wereld.
In de documentaire komen diverse bekende chefkoks en voedseldeskundigen aan het woord waaronder Dan Barber, Mario Batali, Massimo Bottura, Danny Bowien en Dr. Judith Rodin, die mogelijke manieren aandragen om het voedselafvalprobleem op te lossen.
Volgens Bourdain staan chefkoks voorop als het gaat om het oplossen van het voedselafvalprobleem "omdat ze mogelijk meer dan anderen pijnlijk op de hoogte zijn van het enorme volume aan volkomen bruikbaar, voedzaam voedsel dat mensen in nood zou kunnen voeden, dat in onze restaurants wordt weggegooid."
"WASTED!" presenteert statistieken over de voedselafvalcrisis in de Verenigde Staten en de daarmee gepaard gaande kosten naast innovaties en mogelijkheden bij bijvoorbeeld school-, restaurant- en supermarktsystemen. Door het verhaal achter de voedselverspilling te vertellen, hoopt "WASTED!" de manier waarop mensen kopen, koken, recyclen en eten te veranderen.