Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australiërs kopen minder AGF vanwege hoge energieprijzen

Australiërs kopen minder basisvoedsel zoals verse groenten en fruit zodat de lampen aan kunnen blijven. De Nationale Schuld-Hulplijn werd in september 14.000 keer gebeld, wat een record is voor die maand en 14 procent meer is dan rond diezelfde tijd vorig jaar.

De hulplijn zei dat leners vooral belden vanuit de steden Sydney en Melbourne en de staat Queensland waar energieprijzen sneller stijgen dan mensen bij kunnen houden. Een van deze bellers was Patricia Young, 34, uit Merrylands in Sydney West. Ze verdient $19 (€12,6) per uur als barista voor het Leger des Heils, maar dat is niet genoeg om de stijgende energieprijzen bij te houden. "Als de rekeningen betaald moeten worden, moeten we natuurlijk minder verse groenten en fruit kopen en het daarmee doen," zei Patricia Young. Ze zei dat de financiële problemen ook op haar emoties inspeelden. "Als je om hulp moet vragen, voel je je een beetje alsof je faalt." 
Publicatiedatum: