Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saladebuffetten voor meer dan 5.000 Amerikaanse scholen

In slechts zeven jaar heeft Salad Bars to Schools, een publiek-privaat project dat is opgezet door United Fresh Start Foundation, Whole Foods Market, Chef Ann Foundation en de National Fruit and Vegetable Alliance, saladebuffetten geleverd aan meer dan 5.000 scholen. Deze investering van meer dan 12 miljoen dollar (10 mln euro), verdeeld over alle vijftig staten van de VS, biedt bijna 3 miljoen kinderen dagelijks verse groenten en fruit.

"We zijn trots dat we kunnen vieren dat ons 5.000ste buffet is gefinancierd," zei Tom Stenzel, directeur van de United Fresh Start Foundation. "Dankzij het leiderschap en de inzet van de versproductensector worden er in meer dan 1.800 schooldistricten versproducten aangeboden aan onze kinderen en dan tellen we de andere scholen die geïnspireerd zijn door onze inspanningen nog niet eens mee. Veel scholen schaffen hun eigen saladebuffetten aan, passen hun kantines aan en verzinnen allerlei creatieve manieren om scholieren elke dag toegang te bieden tot een verscheidenheid aan versproducten."
 
United Fresh Start Foundation, de andere Salad Bars to Schools-partners, Virginia's gouverneursvrouw Dorothy McAuliffe en schoollunch-managers van over het hele land vierden deze mijlpaal op 11 oktober tijdens de National School Lunch Week op Lynbrook Elementary School in Springfield, VA.
 
Wanneer kinderen op school toegang hebben tot een saladebuffet, eten ze meer versproducten. En het eten van gezond voedsel is gerelateerd aan hun schoolprestaties. Hun cijfers zijn hoger, ze scoren beter tijdens proefwerken, ze zijn minder vaak afwezig en ze nemen gemakkelijker nieuwe stof op. Om deze redenen zijn de saladebuffetten zeer in trek.

 
Scholen kunnen zich het hele jaar door aanmelden voor saladebuffetten
via saladbars2schools.org/get-a-salad-bar

Contact:
Andrew Marshall
Director, Foundation Programs & Partnerships
Tel: 202-303-3407
Publicatiedatum: