Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aweta voorziet Midstar sorteermachine van sensor voor interne kwaliteitsmeting

Apofruit Italia, een bedrijf dat oplossingen voor de verwerkende sector ontwikkeld, heeft zijn Aweta Midstar sorteermachine uitgerust met een Inscan sensor die de interne kwaliteit meet. De nieuwe sorteerlijn werd geïnstalleerd in het pakstation van Apofruit in Forli, naast de bestaande Aweta Calistar sorteerlijn voor perziken en nectarines. 



De Midstar sorteerder was al vanaf het begin voorzien van een Powervision 3D sorteersensor voor het vaststellen van externe kwaliteitsdefecten. 

De Powervision 3D bepaalt de kleur, vorm en externe defecten. Dit geavanceerde camerasysteem combineert beelden die vanuit verschillende hoeken genomen zijn tot een volledige driedimensionale weergave. 

Powervision maakt gebruik van digitale camera's met een hoge resolutie en LED-technologie om de ingestelde parameters te bepalen, waarbij de techniek verder dan de subjectieve waarneming van het menselijk oog gaat en een nauwkeuriger en consistenter sorteerstandaard wordt behaald. 




Door middel van de nieuwe Inscan sensor kan er gesorteerd worden op stevigheid en interne kwaliteit zonder dat menselijke tussenkomt noodzakelijk is. De Awata Inscan sensor, die tien jaar geleden op de markt kwam, werkt op basis van NIR (nabij-infrarood) en is in staat de interne kwaliteit van fruit en groenten op een snelle en niet-destructieve manier te meten.


Het licht gaat door het product en voorziet het systeem hierbij van informatie over de interne kwaliteit. Wiskundige modellen analyseren de lichtabsorptie op verschillende golflengten. Deze signalen worden vertaald naar Brix of andere kwaliteitscriteria en zijn zeer nauwkeurig.


Inscan wordt heden ten dagen wereldwijd toegepast voor het bepalen van de interne kwaliteit van steenfruit, kiwi's, appelen, peren, avocado's, citrus, mango's en tomaten.

Voor meer informatie: 
Aweta GP
www.aweta.com
Publicatiedatum: