Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KIDV keurt verduurzamingsplan Tuinbranche Nederland goed

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft twee nieuwe brancheverduurzamingsplannen verpakken goedgekeurd. In totaal hebben nu dertien branches een verduurzamingsplan opgesteld, dat is getoetst en vastgesteld door het KIDV. Hiermee valt 88% van het verpakkingsgewicht dat door lid-bedrijven van branches op de Nederlandse markt wordt gebracht, onder een brancheverduurzamingsplan. De nieuwe plannen zijn van Tuinbranche Nederland en van Spirits NL, branchevereniging voor producenten en importeurs van gedistilleerde dranken.

Het klinkt mooi, een brancheverduurzamingsplan verpakken, maar wat levert het op? Om daar een beeld van te schetsen, heeft het KIDV alle hoogst haalbare doelen – verduurzaming vertaald in concrete en meetbare maatregelen – uit alle verduurzamingsplannen, die branches zelf hebben opgesteld, naast elkaar gezet. Bekijk hier het overzicht van de verwachte resultaten in 2018.

Het nieuwsbericht over de twee nieuwe plannen leest u hier. Mocht u naar aanleiding van dit bericht meer informatie willen, neemt u dan vooral contact met ons op.

Bron: KIDV
Publicatiedatum: