Aardappeloogst direct naar de supermarkt

Tholen - Aardappelen verkopen maar dan anders. Geen zakken van 2,5 of 5 kilo maar, net als bij noten, zelf porties aftappen vanuit een dispensersysteem. Het is een oplossing die de route van oogst naar supermarkt verkort. In Noord-Europa slaat dat heel goed aan in de supermarkten, vertelt Olaf ter Haar. Voor het Enterprise Europe Netwerk (EEN) ondersteunt hij deze innovatie. Momenteel is hij op zoek naar een distributeur voor dit concept. Olaf: "De producent zoekt een samenwerkingspartner om het product richting de Benelux en Duitsland te brengen."In de betere supermarkten liggen groenten en fruit mooi gepresenteerd zodat ze voor klanten gemakkelijk te pakken zijn. In veel Noord-Europese supermarkten is dat ook zo voor wortelgewassen als aardappelen en uien. Het achterliggende logistieke deel is zo uitgedacht dat het voor het personeel makkelijk is om grote hoeveelheden van het laadperron in de supermarkt te verplaatsten. In onderstaand filmpje is uitgelegd hoe het werkt.


Het filmpje over het aardappelendispensersysteem van Agripo

"Het product komt uit Zweden en het is daar een succes in diverse supermarkt ketens. Vanuit Scandinavië is het in Polen, Estland, Letland en Litouwen in de markt gezet", vertelt Olaf verder. Omdat het een innovatieve manier is om AGF in een supermarkt te presenteren, helpt Enterprise Europe Network bij het vinden van nieuwe zakenpartners in de BeNeLux. "Het doel is om innovaties in heel Europa versnellen door het vinden van betrouwbare zakenparters via dit netwerk", voegt Olaf toe. "We doen dat ook voor Nederlandse bedrijven die partners in het buitenland zoeken. Onze bemiddeling is kosteloos. In Nederland hebben we nog weinig belangstelling voor Agripo dus geïnteresseerde partijen kunnen wij in contact met het Zweedse bedrijf."
Binnen Enterprise Europe Network zijn er verschillende sectorgroepen, waaronder een die zich richt op AgroFood. Het Enterprise Europe Network of het netwerk (korter) bestaat uit meer dan 600 organisaties (o.a. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel) in ruim 60 landen. De sectorgroep AgroFood ondersteunt ondernemers bij het zoeken naar geschikte internationale zakenpartners. Op het gebied van innovatie matchen zij door contacten naar grote kennisinstellingen en bedrijven die vernieuwend zijn in de markt. Daarnaast brengen zij producenten en agenten/distributeurs met elkaar in contact. Dat gaat via bedrijfsprofielen in de database (waaraan het hele netwerk is gekoppeld is) en via matchmaking op diverse internationale evenementen (op vakbeurzen en op missies).

Voor meer informatie:
Enterprise Europe Netwerk
T: 088 042 42 42
info@enterpriseeuropenetwork.nl

Olaf ter Haar
Adviseur Automotive, Transport and Logistics
olaf.ter.haar@kvk.nl
T:+31 6 5162 7373


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven