Zwitserland aan de boerenkool
In Duitsland daarentegen, met name in het noorden, is boerenkool altijd al een traditioneel voedingsmiddel geweest. Boerenkool met 'Pinkel' (een grove gortworst), is slechts één van de traditionele Duitse gerechten met de groente.
Hoog vitamine C-gehalte
Dat boerenkool door velen als superfood wordt gezien, heeft een reden. Rauwe boerenkool hoort namelijk tot de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan vitamine C. Daarom wordt hij door gezondheidsbewuste personen graag gebruikt voor smoothies. Zo kan boerenkool afhankelijk van de trek, de stemming en het seizoen met andere levensmiddelen gecombineerd worden.
Toch wordt boerenkool in Zwitserland (nog) niet op grote schaal geteeld. De hoeveelheid neemt echter toe. In 2013 oogstte men in Zwitserland nog slechts 71 ton van de groente en importeerde men 15 ton. In 2015 oogstte men al 264 ton en importeerde men 125 ton. Men teelt er boerenkool op circa 10 hectare.
Zeer robuust
Voor de groenteproducenten is het handig dat boerenkool zeer robuust is. De groente verdraagt ook temperaturen van tot wel -15 graden Celsius. Toch is het beste wanneer men de groente na de eerste vorst oogst. De smaak is dan intensiever. Niet alle boerenkool is hetzelfde. Er zijn talrijke soorten, de kleur loopt uiteen van diepgroen tot aan rood. Sommige boerenkoolsoorten worden tot wel 1,80 meter hoog.