Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakbonden boos om situatie in Costa Rica en Honduras

Demonstraties aangekondigd tijdens aandeelhoudersvergadering Fyffes

Een aantal vakbonden heeft demonstraties aangekondigd tijdens een grote aandeelhoudersvergadering van Fyffes volgende week. Tijdens de vergadering staat het overnamebod van Sumitomo op de agenda. De vakbonden, waaronder GMB (Britain's General Union), IUF (International Union of Foodworkers) en Banana Link, willen in Dublin de straat op gaan.

De bonden willen zich hardmaken voor een aantal onderwerpen, waaronder de beschuldiging dat Fyffes arbeiders in Costa Rica en Honduras die zich bij een vakbond wilde aansluiten heeft ontslagen en op een zwarte lijst geplaatst. Ook beschuldigen ze Fyffes van diefstal door onbetaalde lonen, vakantiedagen, onderwijssubsidie en sociale zekerheden.

"Fyffes moet haar verantwoordelijkheid nemen en verzekeren dat het management in Costa Rica en Honduras in onderhandeling gaat met lokale vakbonden en dat de vrijheid van vereniging en collectieve onderhandeling in alle lagen van het bedrijf gerespecteerd wordt," aldus Ron Oswald, IUF.

De multinational reageerde op de beschuldigingen door te wijzen op een Ethical Trading Initiative dat momenteel de zaak onderzoekt. "Deze actie is een puur opportunistische daad van de vakbonden. In tegenstelling tot hen, respecteren wij het proces." Verder onthoudt het bedrijf zich van commentaar.

bron: esmmagazine.com
Publicatiedatum: