Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logistiek bedrijfsleven uit zorgen over Douane

 Het logistieke bedrijfsleven heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën een brief gestuurd waarin zij hun zorgen uiten over een aantal recente ontwikkelingen bij de Belastingdienst die gevolgen hebben voor het functioneren van de Douane. De Nederlandse Douane staat al jaren bekend als een van de beste douaneorganisaties ter wereld. Deze topstatus is sinds jaar en dag een 'unique selling point' en van essentieel belang voor onze concurrentiepositie. Een concurrentiepositie waar onze mainports en het bedrijfsleven groot belang bij hebben.

Toppositie in gevaar
In de brief aan de staatssecretaris constateert het bedrijfsleven – TLN, FENEX, EVO Fenedex, Deltalinqs, ACN, VNC, VRTO, VNO-NCW, MKB Nederland, Havenbedrijf Rotterdam en Royal Schiphol Group – echter dat de toppositie van de Douane in gevaar komt en daarmee ook onze concurrentiepositie.

Imago verbeteren

Het is van belang dat de Douane toekomstbestendig wordt gemaakt. Hiervoor moet allereerst het imago van de Douane worden verbeterd, met name zodat de maatschappij en de politiek het bredere belang van de Douane voor de BV Nederland inzien.

Unieke positie behouden
Op korte termijn is het van belang dat de Douane in staat wordt gesteld de problemen in de dienstverlening zo snel mogelijk op te lossen. Hetzelfde geldt voor de storingen die geregeld plaatsvinden bij de ICT-systemen van de overheid. Op de lange termijn pleit het bedrijfsleven voor het gezamenlijk opstellen van een innovatief verbeterprogramma voor de Douane, waarmee de sterke concurrentiepositie van Nederland behouden blijft.

Bron: TLN
Publicatiedatum: