Vervoersorganisaties willen jaarlijks €1 mld extra voor infrastructuur

Een verbond van zeven Nederlandse vervoersorganisaties wil dat er vanaf de komende kabinetsperiode minstens 1 miljard euro extra per jaar beschikbaar wordt gesteld voor de infrastructuur. Het verbond stelt dat het huidige Nederlandse mobiliteitssysteem de economische groei niet aankan.

De partijen uit de Nederlandse autowereld, tweewielerbranche, wegtransport en het openbaar vervoer vormen een nieuwe mobiliteitsalliantie waarmee ze de belangen van de vervoerssector beter hopen te behartigen. De alliantie presenteert haar wensen vrijdag. Daarin staat, naast de extra financieringswens, onder andere dat de organisaties graag de benoeming van een minister zien die de regie over mobiliteit heeft.

Kernpunten zijn verder een goede verbinding in en tussen steden, voorkomen van de verdere groei van files en meer nieuwe technologie om mensen en goederen slimmer te laten reizen. Volgens de vervoersbedrijven is "de komst van een nieuw kabinet een uitgelezen moment om de vraagstukken onder de aandacht van de politiek te brengen."

In het samenwerkingsverband zijn de NS, de RAI-Vereniging, Transport en Logistiek Nederland (TLN), ANWB, GVB, RET, HTM, de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) en KNV aangesloten. Ze roepen andere organisaties op om zich ook bij de beweging aan te sluiten.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven