Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Chef-koks staan open voor meer groente op het bord"Tholen - Bij Van Gelder Groente en Fruit in Ridderkerk verkoopt men naar eigen zeggen het grootste assortiment van Nederland. De groenten- en fruitspecialist zet zich volop in om groenten en fruit op het bord van de horeca te krijgen. "En dat lukt enorm goed. Chef-koks staan er steeds meer voor open. Vroeger waren groenten het ondergeschoven kindje en bereidde de chef-kok het vlees en liet hij een stagiaire de groenten doen, maar daar is nu geen sprake meer van", vertelt Gerrit van Gelder. "En terecht, want met groenten zijn restaurants ook in staat om hun klanten om een smakelijkere en gezondere maaltijd voor te schotelen."Het assortiment is de afgelopen jaren wel fors gewijzigd. "Complete bloemkolen, andijvie en witlof leveren we natuurlijk ook, maar de insteek is veel meer om toegevoegde waarde te leveren. In onze high care keuken worden onder speciale omstandigheden diverse pasta-, maaltijd- en fruitsalades geproduceerd en verpakt. Twee jaar terug hebben we fors ingestoken op roerbakmixen en die hebben een enorme opmars gemaakt."Verder is het bio-assortiment enorm toegenomen, leveren we veel snackfruit en snackgroenten en doen de vergeten groenten als oerpeen, gele peen en pompoen het de laatste tijd erg goed. "We zijn dik tevreden over het afgelopen jaar. De horeca laat weer een stijgende lijn zien. We hebben al landelijke dekking, maar met de overname van Groenten- en Fruithandel Dees in Terneuzen zijn we ook klaar om de Belgische markt te bedienen."


Voor de feestdagen zijn mini-groenten, paddenstoelen en cressen de hardlopers. "Mini-groenten importeren we rechtstreeks uit Zuid-Afrika. Dat is op beperkte schaal begonnen, maar gaat nu met pallets tegelijk. Ik heb veel vertrouwen in het nieuwe jaar, maar blijf nog wel de nodige wensen houden. In 2017 komen op de Horecava Amsterdam met een nieuw concept en we gaan ons ook volledig richten op het barbecueseizoen om daar ook meer groenten en fruit in te promoten."Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-618599
gvangelder@vangeldernederland.nl
www.vangeldernederland.nl