Wim Landwaart: “De groentenspecialist kan de grootste concurrent van de supermarkt worden”

Elixers en slow juices onderscheiden Landwaart van de supermarkt

Tholen – Tijdens de ADN Tactiekbespreking introduceerde Wim Landwaart Zwart Zaad, Tarwekiem en Curcuma. "Lekker!", vonden de aanwezigen. Wim doet de recepten cadeau aan collega-groentenhandelaren. "Hiermee kun je je onderscheiden van de supermarkt", benadrukt hij.


Wim Landwaart vertelt over de samenstelling van het Curcuma-elixer

De elixers zijn een logisch vervolg op de slow-juices die bij Landwaart goed lopen. "'s Ochtends persen we ze en daarna komen de mensen ze achterelkaar halen. Deze sappen hebben we zelf ontwikkeld, mengsels van groenten en fruit. Ze zijn ontzettend gezond, maar het allerbelangrijkste is dat ze lekker zijn. Ook deze recepten wil ik met mijn collega's delen", vertelt hij. De elixers onderscheiden zich weer van de slow-juices door hun extra gezondheidswaarde. Wim ontwikkelde deze elixers samen met een voedingsdeskundige, die voor de juiste samenstelling en combinaties van voedingsstoffen zorgde.

Supergezond Curcumasapje
Het Curcuma-elixer is een blend van kruiden en natuurlijke sappen. Op een aangename manier kun je daarmee hoge doseringen van antioxidanten in kruiden consumeren, zoals curcuma, kruidnagel en kaneel. Curcuma is in het algemeen een goede ontstekingsremmer. Door het te combineren met zwarte peper en vet wordt de opneembaarheid van curcumine met 2000 keer vergroot. Kruidnagel en kaneel bevatten ook hoge concentraties antioxidanten. Kruidnagel staat zelfs in de top 5 van voedingsmiddelen met de hoogste concentratie antioxidanten. Grote hoeveelheden van deze kruiden zijn echter niet makkelijk in te nemen maar in combinatie met kokosmelk en avocado wordt het wel een aangename beleving. Het curcuma-elixer bevat ook acerola, een van de meest vitamine C rijke vruchten ter wereld.

Het aantal antioxidanten in een elixer wordt gemeten in ORAC value, een waarde die aangeeft in welke mate een antioxidant in staat is om vrije radicalen, die zich bij ontstekingen ophopen en de ontsteking verergeren, onschadelijk te maken. De waarde van het curcuma-elixer ligt tussen de 6500 en 11000. Dagelijks wordt een hoeveelheid van ongeveer 5000 aangeraden. Met normaal eten van groenten en fruit (zonder bessen) haal je een inname van ongeveer 3000, niet genoeg voor een goede bescherming tegen vrije radicalen. Vanaf 2017 wil Wim Landwaart in samenwerking met ADN, het elixer via groentenspecialisten op de markt brengen in flesjes van 60ml met genoeg antioxidanten voor een dag.


Tijdens de ADN Tactiekbespreking konden de aanwezigen van het elixer Curcuma proeven. Het heeft een verrassend pittige smaak en geeft je meteen een gezond en prikkelend gevoel. Een echte boost die je wakker schudt.

Onderscheiden
Als bestuurder van ADN en drie sterren groentenman zet Wim zich in om zoveel mogelijk groentenhandelaren in Nederland een stapje verder te brengen. Per provincie wil ADN een studieclub oprichten waarbij tien tot vijftien groentenhandelaren allerlei facetten van de bedrijfsvoering samen bespreken, nieuwe ideeën ontwikkelen en uitwisselen. Het onderscheidend vermogen ten opzichte van de supermarkt moet daarbij voorop staan. Zijn kennis over de slow-juices en elixers zal Wim dan ook binnen de studieclub delen.
Je alleen onderscheiden door vers en kwaliteit te bieden, is tegenwoordig niet genoeg, benadrukt Wim. Het aanbieden van Maaltijden zonder E-nummers, slow-juices en elixers zijn voorbeelden waarmee je je als groenteboer kunt onderscheiden van de supermarkt. "De supermarkt is geen concurrent van de groenteboer, de groentespecialist kan de grootst concurrent van de supermarkt worden", is de stellige overtuiging van Wim.

Voor meer informatie
Landwaart Culinair
Wim Landwaart
Maertensplein 21a
3738 GM Maartensdijk
0346 211330
info@agf-landwaart.nl
www.landwaartculinair.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven