Kwartaalcijfers CBS:

Omzet AGF-groothandel ruim 9 procent gegroeid in Q3

De omzet in de groothandel is in het derde kwartaal van 2016 met 2,6% toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet steeg in bijna alle sectoren van de groothandel. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het CBS.

Omzet groothandel AGF gestegen
De vraag naar consumentengoederen groeide ook in het derde kwartaal. De omzet in de groente- en fruithandel groeide door meer vraag uit zowel binnen- als buitenland met meer dan 9 procent.Daling aantal faillissementen, AGF-handelaren delen niet mee
Het aantal faillissementen daalde verder in het derde kwartaal naar 105. Dit is het laagste aantal faillissementen sinds 2009. In vrijwel alle branches daalde het aantal faillissementen of bleef het aantal sluitingen stabiel. Vooral de toeleveranciers van apparatuur aan de industrie lieten een scherpe daling van het aantal faillissementen zien. In het vorige kwartaal beƫindigden nog 17 machinehandelaren gedwongen hun activiteiten, tegen 6 in het afgelopen kwartaal. De handelaren in voedingsmiddelen gingen niet in deze trend mee. In deze branche verdubbelde het aantal faillissementen van 12 in het vorige kwartaal naar 24 in het derde kwartaal. Het waren vooral de groenten-, fruit-, en drankenhandelaren die de gang naar de curator moesten maken.

Bron: CBS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven