Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna 60% appelen en peren Ruslandquotum benut

Tot en met 3 november zijn er bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 202 meldingen binnen gekomen voor het uit de markt nemen van appelen en peren in het kader van de interventiemaatregelen in verband met de Rusland boycot. Dat betekent dat 58,4 procent van de nationale enveloppe van 6.900 ton is benut. Bij 162 van de meldingen werden de appelen en peren aan de voedselbanken gegeven. Bij pruim zijn er 10 meldingen binnengekomen, die alle bestemd waren voor de voedselbank.

In totaal zijn er 333 meldingen binnengekomen voor het uit de markt nemen van groenten en fruit. Met name de enveloppe voor wortelen is grotendeels benut (84,8 procent). Om te voorkomen dat de enveloppen straks volledig zijn benut, terwijl er nog wel vraag is, heeft het ministerie van Economische Zaken besloten dat de vrije enveloppe van 3.000 ton mag worden gebruikt als de specifieke hoeveelheden (6.900 ton voor appel en peer, 3.400 ton voor wortelen en 3.400 ton voor glasgroenten) volledig zijn benut. Voorwaarde is dan wel dat het product bestemd is voor de voedselbanken. Een productgroep mag echter niet meer dan 50 procent van het vrije volume benutten. De nieuwe regeling zal medio november worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Bron: NFO
Publicatiedatum: