Oezbekistan investeert in export

Tegen het einde van het jaar verwachten telers in de Oezbeekse regio Fergana voor 400 miljoen dollar aan groenten en fruit te hebben geëxporteerd. De regio wil dit seizoen in totaal 1,95 miljoen ton groenten en fruit produceren. De klanten voor die producten zijn te vinden in Rusland en Azië.

Om dat doel te halen, is het areaal katoen en granen verkleind om het areaal groenten en fruit te laten stijgen. Daarnaast is er geïnvesteerd in moderne technieken zoals druppelirrigatie en sorteer- en verpakkingslijnen. Oezbekistan vergroot momenteel het areaal boomgaarden. Dat areaal beslaat al meer dan 50.000 hectare. Het areaal kassen staat op 8.840 hectare.

Daarnaast is er geïnvesteerd in sorteer- en verpakkingscentra. Op dit moment telt de regio 180 pakhuizen met een totale capaciteit van meer dan 51.000 ton. Ook zijn er 16 vrieshuizen gebouwd met een capaciteit van 11.500 ton.

Oezbekistan exporteert meer dan 180 verschillende groenten en fruitsoorten naar meer dan 80 landen. Tegen het einde van het jaar zal de export op 1,27 miljoen ton staan tegen een waarde van 1,37 miljard dollar. Die cijfers moeten in de komende jaren verder groeien door investeringen in de sector.

bron: timesca.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven