Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse telers ontvangen 2,2 mld euro subsidie

Van 17 oktober tot 30 november 2016 zullen Poolse landbouwproducenten een voorschot ontvangen op de directe betalingen. Het verlenen van een voorschot heeft tot doel om de lastige situatie op de agrarische markten, vooral die van de groenten, fruit, melk en varkensvlees te verlichten.

Voor de eerste week van de uitvoering heeft de agentschap voor Restructuring and Modernisation of Agriculture (ARMA) bijna 463,38 miljoen euro overgemaakt naar de bankrekeningen van 347 duizend telers, meldt het agentschap. Bovendien ontvangen de telers 25,70 miljoen euro dit jaar en 1,74 miljoen euro in agromilieubetalingen voor 2016. Deze twee types subsidies worden eveneens betaald vanaf 17 oktober.

De ARMA betaalt een voorschot op de directe betalingen, in totaal 70% van het hele steunbedrag. Tot eind oktober zullen de telers 696,67 miljoen euro ontvangen. Tegen eind november zal dit ongeveer 2,2 miljard euro zijn volgens het agentschap.

Bron: sadyogrody.pl
Publicatiedatum: