Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Nieuwe weg verkort transporttijd en kosten naar Rusland en Mongolië

De transporttijd van versproducten van China naar Rusland en Mongolië zal binnenkort gereduceerd worden tot 3 dagen. Dit komt doordat vorige maand de internationale China-Mongolië-Rusland vrachtroute gelanceerd is in Tianjin. De route is bedoeld om de transporttijd tussen Tianjin, Mongolië en Rusland in te korten. 

Het duurde eerst meer dan 10 dagen voordat goederen Mongolië en Rusland per trein bereikten vanaf Tianjin. De opties waren gelimiteerd aangezien vooral goederen die opgeslagen konden worden getransporteerd worden, omdat er ook gedacht moest worden aan de kwaliteit van de producten. Tot nu toe was Tianjin verbonden door middel van twee verschillende transportroutes zowel met de trein als met de vrachtwagen. Beide gaan direct naar Ulan Bator in Mongolië en Ulan-Ude in Rusland. 

"Niet enkel de transporttijd maar ook de kosten zullen significant afnemen," zei Guo Xin, algemeen manager van Nanning Xin JinHang Materials. "Vanaf Guangxi kunnen vrachtwagens China verlaten richting Mongolië of Rusland via de Tianjin haven, terwijl zij vroeger 1000 kilometer moesten omreden via de Sui Fenhe haven. De prijs wordt tenminste met 10% gereduceerd. We willen graag een logistiek park opzetten in Tianjin om de handel tussen Tianjin en Mongolië te promoten en het ontwerp van het park is al begonnen," vertelt Vart Kiki G, minister-counselor van de Mongoolse ambassade in Beijing. Hij voegt er nog aan toe: "Meer groenten en fruit vanuit Tianjin zullen geëxporteerd worden naar Mongolië als er een goede koelketen en logistiek systeem is."
Publicatiedatum: