Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische supermarkt gaat meer onrijpe bananen verkopen tegen voedselverspilling

De Australische retailgigant Coles, die voorheen altijd gele bananen in het schap had liggen, biedt tegenwoordig ook onrijpe bananen aan, meldt de website dailytelegraph.

De switch naar het 'groene tot gele' bananenaanbod, waarbij de klant kan kiezen uit verschillende stadia van rijpheid, werd gedaan naar aanleiding van een enquête onder 800 klanten. 70% van de ondervraagden gaf aan graag te kunnen kiezen uit rijpe en onrijpe bananen. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen groene bananen thuis tot een week bewaard worden. Wanneer het fruit bij hoge temperaturen bewaard wordt in een papieren zak of bij ander fruit, zoals appelen, peren en avocado's, wordt het sneller rijp en ook minder lang houdbaar.

Daniel Williams van Coles vertelt dat klanten dol zijn op bananen maar deze niet kopen als ze te rijp geworden zijn. "Ze kopen bij voorkeur bananen die later in de week perfect rijp zijn. We hebben zeer positieve reacties van onze klanten gehad, met name van ouderen die vaak maar eens per week inkopen doen."

Volgens de Australische Telersvereniging worden er in Australië dagelijks meer dan vijf miljoen bananen gegeten.


Bron: dailytelegraph.com.au
Publicatiedatum: