Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU controleert Turkse citroenen beter op gewasbeschermingsmiddelen

De Europese Commissie gaat strenger controleren op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bij Turkse citroenen. Het fruit wordt momenteel gezien als een risico-product wegens de aanwezigheid van residuen. De controles worden uitgevoerd door middel van analyses in laboratoria, maar ook zal de documentatie strenger worden nagekeken.

Turkse citroenen zijn aan de lijst van risico-producten toegevoegd door een controle in 2015. Toen werden er 10 ladingen aangetroffen met residu van biphenyl. Het gehalte hiervan was 8,56 mg per kg, terwijl de norm van de EU neerkomt op 0,01 mg per kilo.

De Spaanse branche-organisatie voor citrus, AILIMPO, meldde dat in de afgelopen jaren het Turkse controlesysteem op dit vlak al meerdere keren tekort is geschoten. Daarom adviseert het AILIMPO dat er meer controles plaatsvinden aan de EU-grenzen.

Voor meer informatie:
AILIMPO
C/ Villaleal 3
30001 Murcia, Spain
Tel.: +34 968 21 66 19 
Fax: +34 968 22 09 47
Publicatiedatum: