Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldwijd meer dan 10.000 ton frauduleus voedsel gevangen

Aubergines en kouseband ontspringen de dans bij globale voedselcontrole

Bij een wereldwijde politieoperatie verspreid over 57 landen zijn meer dan 10.000 ton voedsel en een miljoen liter drank in beslag genomen, die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Dat maakten Europol en Interpol, de Europese en internationale samenwerkingsorganen van nationale politiediensten, woensdag bekend.

"Door de stijgende voedselprijzen en het mondiale karakter van de voedselketen is de verkoop van nagemaakt voedsel en producten van slechte kwaliteit uitgegroeid tot een industrie waar vele miljarden mee gemoeid zijn'', zegt Chris Van Steenkiste van Europol.

De Nederlandse Voedsel & Warenautoriteit (NVWA) liet weten in het kader van de operatie drie producten te hebben onderzocht: aubergine, kousenband en wijnbladeren. Bij geen van deze producten zijn onregelmatigheden aangetroffen, aldus een woordvoerder van de NVWA desgevraagd.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum: