Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Avocado's werken cholesterolverlagend
Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek is gebleken dat avocado's het cholesterolgehalte aanzienlijk kunnen verlagen wat de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Ook kunnen avocado's helpen bij het afvallen, zo bericht de Britse krant Daily Mail.
Hoewel de avocado tot de categorie fruit behoort, bevat de vrucht, in tegenstelling tot andere fruitsoorten, veel vetten. Decennia lang stond vet bij diëtisten te boek als vijand nummer één, maar de tijden zijn veranderd en de wetenschap lijkt de gezonde eigenschappen van de avocado omarmd te hebben.
De bevindingen van het onderzoek komen overeen met de nieuwste Amerikaanse voedingsrichtlijnen voor 2015-2020, waarin aangegeven wordt dat kleine wijzigingen in voedselkeuzes al een groot verschil kunnen maken, zoals het overgaan op olie in plaats van vaste vetten, waaronder ook avocado-olie.
Het vervangen van vaste vetten door avocado's kan volgens dit onderzoek voor substantiële veranderingen in de vethuishouding zorgen.
De onderzoekers bestudeerden 229 proefpersonen om de invloed van avocado's op de cholesterolwaarden vast te kunnen stellen.
Ze kwamen tot de conclusie dat het dagelijks eten van anderhalve avocado, het cholesterolgehalte aanzienlijk verlaagde, waarbij ook het 'slechte' LDL cholesterol laag bleef.
Het toevoegen van avocado's aan de dagelijkse voeding kan dus bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte.
Een te hoog cholesterol wordt beschouwd als één van de grootste risicofactoren voor het ontwikkelen van hartziekten, die momenteel doosoorzaak nummer één zijn.
Er zal nog verder onderzoek gedaan moeten worden naar het effect van avocado's op hartfalen. Ook dient nader onderzocht te worden hoe vaak avocado's gegeten dienen te worden en wat hierbij de aanbevolen hoeveelheid is.