Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog eens drie mensen besmet door Listeria in Dole's salades

Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben nog eens drie mensen zich ziek gemeld vanwege een listeria-uitbraak in meerdere staten: Connecticut, Missouri en New York. De bacterie wordt gekoppeld aan verpakte salades, geproduceerd door Dole Food Company Inc.

Afgelopen woensdag (27 januari) werden vijftien mensen, verdeeld over acht Amerikaanse staten, ziek door listeria. Het meest recente geval werd volgens het CDC gediagnosticeerd op 3 januari. Iedereen is opgenomen in het ziekenhuis, één is overleden. Dole Food rip diezelfde woensdag alle besmette salades geproduceerd in de verwerkingsfaciliteit in Springfield, Ohio, terug na de melding van het CDC.

In Canada stellen ambtenaren dat zeven mensen in vijf provincies besmet zijn. Een persoon overleed, maar het is nog niet bevestigd dat Listeriosis daarvan de oorzaak was.

Publicatiedatum: