Onbelaste bonus?

Sinds dit jaar is voor alle werkgevers de werkkostenregeling verplicht. De regeling brengt heel wat administratieve lasten met zich mee, maar kan ook tot leuke voordelen leiden. Elke werkgever mag jaarlijks 1,2% van de fiscale loonsom gebruiken om onbelaste vergoedingen en verstrekkingen te doen. De werkgever mag de ruimte in principe benutten zoals hij wenst. Maar let wel, na 31 december vervalt de eventuele resterende vrije ruimte 2015!

Bedenkt u op 3 januari aanstaande dat u een bonus zou willen verstrekken ten laste van de nog overgebleven vrije ruimte van 2015, dan bent u dus te laat. De bonus gaat dan ten laste van de vrije ruimte 2016. Mocht u nog vrije ruimte 2015 over hebben en wilt u de ruimte nog gebruiken, doe dat dan op tijd. Zonder discussie met de Belastingdienst kunt u per werknemer per jaar een bedrag van € 2.400 onbelast uitbetalen. Ook als u DGA en enig werknemer bent. Wilt u op deze manier uw rekeningcourantschuld verlagen, besluit hier dan dit jaar nog over.

Let op, kerstgeschenken, personeelsfeesten en de premie bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn ook (voorbeelden van) verstrekkingen die ten laste van de vrije ruimte gebracht dienen te worden. Als u de vrije ruimte overschrijdt, dan bent u een eindheffing van 80% verschuldigd over deze overschrijding.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de onbelaste bonus dan kunt u contact opnemen met Anke Broeders van BDO (tel. 070 – 338 08 08 of per e-mail: anke.broeders@bdo.nl). Daarnaast organiseert de Adviesgroep Loon- & Premieheffing ook in 2016 weer workshops Werkkostenregeling. Op 2 februari vindt voor het eerst ook een Engelstalige workshop plaats. Wellicht interessant voor uw Engelssprekende HR-, Finance- of salarispersoneel.

Neem voor meer informatie contact op met
alp@bdo.nl / 070-338 07 22 of schrijf je direct in op onze speciale website: www.evenementenbdo.nl/werkkostenregeling-2016.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.