Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hu: "We helpen telers verliezen te verminderen en omzet te vergroten"

Chinezen ontwikkelen bananenrijpkamers

AiControl heeft de afgelopen vijf jaar besteed aan het ontwikkelen van bananenrijpingskamers voor de Chinese markt. Het bedrijf ziet een stijgende vraag en ziet dat ook dat zijn klanten, telers en retailers naar manieren zoeken om te investeren in de leveringsketen om de kwaliteit, rijpheid en houdbaarheid van hun producten te verbeteren.


AiControl investeert om de kwaliteit van bananenrijpingskamers in CHina te verbeteren. Het bedrijf is de exclusieve vertegenwoordiger van Interko

AiControl staat op het punt om te investeren in een project om bananenrijpingskamers te ontwikkelen en te installeren in Chinese steden aan de oostkust. "We hebben een plan ontwikkeld om bananenrijpingskamers te bouwen in Sjanghai en Beijing. We praten momenteel met een aantal investeerders om financiering voor dit project te verkrijgen. Volgens jaar willen we de rijpingskamers gaan ontwikkelen. Het is makkelijk om koelopslag voor bananen te vinden, maar dat wordt vaak niet professioneel gedaan. De transport van bananen van telers in het zuiden van China naar consumenten in het noorden gebeurt door middel van conventionele transport, niet via een koelketen. De kwaliteit van het product gaat na de oogst snel achteruit. Een ander probleem is dat de telers worden gedwongen om hun volledige opbrengst direct na de oogst te verkopen, omdat er geen goede opslagmogelijkheden zijn. Dit leidt tot korte periodes van overschot op de markt en dalende prijzen. We willen de telers sterker maken, de kwaliteit van bananen verbeteren en rijpe gele bananen leveren," zegt Michael Hu van AiControl.


Het team van Tian Di Ren in de kassen van het bedrijf

"Onze klanten zijn supermarkten en bananentelers. Supermarkten importeren bananen uit de Filipijnen en gebruiken bananenrijpingskamers om in staat te zijn om ze geel en rijp aan te bieden. We willen bananentelers in staat stellen om in de toekomst direct met supermarkten te werken. Nu kan de teler dit vaak niet doen. De teler verkoopt normaal onrijpe bananen aan handelsmaatschappijen en verpakkingsbedrijven. Handelsbedrijven hebben hun eigen rijpingskamers en kunnen gele bananen leveren aan supermarkten."

"Voor de teler is dit een interessant voorstel. Het stelt ze in staat om direct zaken te doen met de eindklant, waardoor ze meer geld kunnen verdienen. Nu is het moeilijk voor telers die met handelsmaatschappijen omgaan om een goede prijs voor hun goederen te krijgen."


Michael Hu van AiControl

Hainan is een grote provincie wat betreft bananenteelt. Een van de grootste bananenplantages is Tian Di Ren, een beursgenoteerd bedrijf. Tian Di Ren produceert 160.000 ton bananen per jaar. "We zijn momenteel in gesprek met Tian Di Ren. We willen een plan implementeren waarmee we groene, onrijpe bananen kunnen transporteren naar onze rijpingskamers in grote stadscentra. Na het rijpen kunnen we de bananen leveren aan supermarkten. Onze dienstverlening zal de omzet die Tian di Ren voor zijn oogst kan krijgen doen toenemen."

"De fruitketen Bai Guo Yuan heeft interesse getoond om met ons samen te werken. De tweede stap zou zijn om supermarkten te helpen met het verbeteren van de kwaliteit van hun gele bananen. Zodoende willen we de bananenomzet stimuleren."

'Rent a machine' effectief marktmodel
"Ons andere kernproduct is de ontwerp en productie van voorkoelingsuitrusting, zoals vacuumkoelers en hydro-koelers. Voorkoeling wordt door telers gebruikt om hun geoogste opbrengst snel af te laten koelen. Na voorkoeling kunnen groenten in koelopslag worden geplaatst of vervoerd worden met koelketentransport. Dit is een efficiënte manier om het product vers te houden en de houdbaarheid te vergroten."

"Telers zijn vaak terughoudend in het investeren in nieuwe technologie. Of ze vinden de investering te hoog, of ze zijn bezorgd over de effectiviteit van de nieuwe uitrusting. Om dit probleem tegen te gaan, hebben we een nieuwe aanpak op de markt geïntroduceerd. We verhuren nu een aantal van onze machines. Onze systemen bestrijden productuitval en vergroten de houdbaarheid. Dit laat de omzet toenemen die telers kunnen krijgen. Met deze toegenomen omzet kunnen telers de investering in onze machines rechtvaardigen."

"Sommige gewassen hebben korte oogstperiodes, zoals een maand. Als dit het geval is, is het misschien niet de moeite waard voor een teler om een machine te kopen en te installeren. Er een huren voor een kortere periode is dan een aantrekkelijk alternatief. We kunnen onze machines van het zuiden naar het midden tot het noorden van China verplaatsen, in overeenstemming met de seizoenen. Daarnaast kunnen telers als ze onze systemen gebruiken zien welke voordelen ze kunnen geven. Sommige van de teeltbedrijven en coöperatieven zijn erg rijke organisaties. Ze hebben echter misschien twijfel of begrijpen niet goed wat de voordelen zijn die we kunnen verschaffen. Dat is een reden waarom ze niet willen investeren. Als ze denken dat de oplossing die we bieden de moeite waard is, zijn ze echter wel bereid om er geld in te steken."

"We blijven onze ondernemingsplannen en marktbenadering updaten. Ons kernidee is om telers en onze klanten te helpen met het makkelijker verkopen van hun producten en het verminderen van hun verliezen. Dat is ons streven."

Voor meer informatie:

Michael Hu, General Manager
Aicontrol Automatic Equipment
AiFruit Technology for Agriculture
www.aicontrol.com.cn
Email: huxian@aicontrol.com.cn
Contact numbers: +86 21 6530 7077+86 21 6530 7077 & +86 189 1765 0000+86 189 1765 0000
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: