Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Gelder levert meer dan 20.000 bakjes groenten op kinderdagverblijven

Project Veggie Time leert kinderen een gezond voedingspatroon

Onderzoek wijst uit dat Nederlandse kinderen onvoldoende AGF eten. De aanbeveling van het Voedingscentrum voor 2 tot 3-jarigen is 50-100 gram groente per dag, terwijl deze leeftijdsgroep gemiddeld slechts 40 gram per dag eet. Het doel van het project "Veggie Time" is om kinderen op een aantrekkelijke manier in aanraking te laten komen met verschillende groentensmaken, zodat zij een breed repertoire aan groentesoorten leren eten en daardoor uiteindelijk meer groente gaan eten. Het onderzoeksproject is onderdeel van de Publiek Private Samenwerking 'Meer groente en fruit voor iedereen' van Wageningen UR en het GroentenFruit Huis en wordt gefinancierd door de overheid.



Op 7 september is het onderzoek van start gegaan bij een aantal kinderdagverblijven van organisatie Partou. In de eerste maand zijn op alle vestigingen drie verschillende soorten groenten aangeboden (1 soort per dag) en is gemeten hoeveel ieder deelnemend kind er van at (basismeting). De groenten zijn steeds aangeboden als snack tijdens het eetmoment in de middag. Gedurende de eerste weken is het WUR-onderzoeksteam regelmatig op de locaties aanwezig geweest om alles vlot te laten verlopen. Met dank aan Van Gelder groente en fruit voor het meedenken, de bereiding en levering van de groenten.



Op een aantal vestigingen worden nu de 3 soorten groenten gedurende 5 maanden herhaaldelijk aangeboden. Van elke soort zijn er 2 varianten (rauw, geblancheerd, soep of smeersel). Deze periode is bedoeld om de kinderen te laten wennen aan de smaak van de groenten. Het WUR-onderzoeksteam gaat regelmatig bij de locaties langs om te kijken hoe het gaat. Na deze periode volgt een maand waarin weer wordt gemeten hoeveel ieder kind van de groenten eet (eindmeting).

Meer informatie:
Van Gelder Ridderkerk
Arie van Pelt
T +31 (0)180 42 50 77
E: info@vangeldernederland.nl
www.vangeldernederland.nl


Publicatiedatum: