"Knoflook maakt mannen sexy"

Knoflook heeft een slechte naam als het aankomt op de geur die iemand verspreidt na het eten ervan. Maar dat is volgens onderzoekers van de Charles University van Praag onzin. Zij deden een experiment waarin een groep mannen een boterham met kaas en 6 teentjes knoflook at en de andere groep een 'gewone' boterham met kaas.

Daarbij droegen ze watjes in hun oksel dat hun zweet en lichaamsgeur verzamelde. De mannen mochten geen deodorant dragen of andere dingen die hun lichaamsgeur zouden kunnen beïnvloeden.

Een week later kregen beide groepen de andere boterham te eten en werd het experiment met wel en geen knoflook herhaald. Vervolgens werden de watjes voorgelegd aan een groep vrouwen.

De watjes van de mannen die veel knoflook nuttigden, kregen een opvallend hogere score wat betreft 'aantrekkelijkheid' en 'mannelijkheid'. Volgens de onderzoekers kan dit te maken hebben met het feit dat de look boordevol antioxidanten zit en lichaamsgeur verbetert.

Bron: relatieblog


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.