Wat is permacultuur-AGF bij Duitse retailer real,-?

De Duitse supermarktketen real,- zal als eerste Duitse levensmiddelhandelaar een kleine selectie aan producten uit de permacultuur in haar assortiment opnemen. Volgens real,- werd het aanbod reeds aanzienlijk uitgebreid met stengelui, radijs, wortelen, andijvie, babyspinazie, veldsla en Orient-Mix-salade. Deze producten kunnen altijd alleen gedurende hun natuurlijke oogsttijd aangeboden worden. Verdere producten zullen volgens het bedrijf volgen.

De permaculturele producten worden gekenmerkt met het real,- permacultuur-logo.

Wat is permacultuur?
Permacultuur is een verdere ontwikkeling van de biologische landbouw. Groenten en fruit worden daarbij afgestemd op de natuur geteeld en er worden bepaalde principes gevolgd die goed zijn voor mens en natuur.

Permacultuur
  • ziet voor 100% af van de inzet van chemisch-synthetische bemesting en beschermingsmiddelen
  • is 100% vrij van kunstmatige toegevoegde stoffen
  • bevordert de opbouw van de humuslaag in de grond. De humuslaag is belangrijk voor de opslag van CO2 en verhoogt de vruchtbaarheid van de grond
  • voldoet voor 100% aan de biologische eisen van de EU
  • gaat zuinig om met water
  • draagt bij aan het behoud van biodiversiteit, natuur en levensruimte

Van de finca op de markt
Het grootste deel van haar groenten en fruit neemt de supermarktketen af uit de biologische teelt van lehmann natur. Sinds enkele jaren houdt lehmann natur zich ook bezig met permaculturele landbouw. Op finca's in Spanje worden de avocado's en granaatappelen voor de real,- supermarkten samen met sinaasappelen geteeld. Ook in Duitsland werkt lehmann natur samen met permacultuur producenten. Zodra er voldoende grote hoeveelheden geteeld kunnen worden, zullen er ook regionale producten uit permaculturele teelt bij real,- verkrijgbaar zijn.

Bron: www.real.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.