Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ecuador: meer bananen door overschot naar Europa

Een grote aanvoer van Zuid-Amerikaanse bananen in de VS hebben gezorgd voor lage prijzen. Terwijl de Amerikaanse markt stabiel is, dwingt dit sommige exporteurs om zich meer te focussen op de Europese markt.

"Bijna alles wat we verschepen, gaat weg van de VS," zei Luis Orrantia van Tropical Specialists. "We hebben wat containers naar de VS gestuurd, maar de prijzen zijn niet hoog genoeg." Gunstige groeiomstandigheden hebben bijgedragen aan een goede oogst in Ecuador, waar Tropical Specialists werkt met Durexporta om zijn bananen te halen. Omdat ook andere bananen exporterende landen goede oogsten hebben, is er nu een groot volume aan fruit beschikbaar voor kopers.

"Het is een probleem met de markt dat er nu te veel volume is," zei Orrantia. "Bananen uit Ecuador hebben een zeer goede kwaliteit, maar mensen kopen op prijs. Dus we verschepen nu meer naar Europa."

Voor meer informatie:
Luis Orrantia
Tropical Specialists
+1 305 456 4997

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.