Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiërs willen geen Chinese en Egyptische uien

De staat New Delhi importeerde afgelopen jaar 2.000 ton uien uit Egypte en China. 1.600 ton hiervan ligt nog steeds onaangeraakt in de laadruimten te wachten op consumenten. De smaak van de uien, die minder scherp is dan die van Indiase varianten, zou de reden zijn waarom consumenten niet geïnteresseerd zijn.

De Metals en Minerals Trading Corporation importeerde de uien voor een prijs van 45 roepie (€0,62) per kilo, maar biedt ze nu in bulk aan voor 15 roepie (€0,21) per kilo. 

Het is zeker niet de eerste keer dat India ten tijde van tekorten zijn toevlucht neemt tot import om de markt te stabiliseren. Helaas zorgen vertraging in besluitvorming en een gebrek aan duurzame planning er vaak voor dat er van marktcorrectie weinig terecht komt. 

Van de totale volumes in 2014-15 (19 miljoen ton) werd zo'n 13 miljoen ton geproduceerd tijdens het Rabi-seizoen. Van deze productie, die over het algemeen vanaf maart of april op de markt komt, is 7 tot 8 miljoen ton opgeslagen tot oktober.

India probeert de uienteelt uit te breiden naar meer regio's. "We zijn bezig met een strategie, waarvoor we samenwerken met regio's in het oosten en noordoosten. Als de teelt zich naar deze gebieden uitbreidt hoeven we niet meer afhankelijk te zijn van een aantal staten, zoals Maharashtra, Andhra Pradesh en Karnataka," aldus een medewerker van het Ministerie van Landbouw. 
Publicatiedatum: