EU-geld hielp Poolse AGF-sector aan explosieve groei

De toetreding tot EU is een groot succes geweest voor Poolse telers, handelaren en verwerkers. Sinds de toetreding tot de EU steeg de Poolse landbouwproductie met bijna 40 procent, zo meldt NFO. Tijdens een persconferentie in Warschau donderdag 22 oktober zei landbouwminister Marek Sawicki dat Polen de EU-subsidies voor 100 procent ingezet heeft.

In de periode van 2007 tot 2013 zijn in de agrarische sector 440.000 machines aangeschaft, meer dan 3,6 miljoen bedrijfsgebouwen gebouwd of gemoderniseerd en investeerden bijna 1.100 verwerkingsbedrijven. Ook zijn er nu biologische bedrijven, terwijl die er voorheen niet waren. Het aantal telersverenigingen steeg van 251 naar 1.349.

Daarnaast zijn met EU-geld 23.500 watervoorzieningen en rioleringen gemoderniseerd en zijn meer dan 800 rioolwaterzuiveringsinstallaties gebouwd. De internettoegang van dorpelingen is verdubbeld en twee keer zoveel kinderen gaan nu naar de kleuterschool, aldus portalspozywczy.pl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.