Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

China: Bunkers als bananenopslag

Bananen zijn wereldwijd een populaire fruitsoort. Vorig jaar importeerde China, alleen al uit Ecuador, 232.000 ton bananen. Er zijn grote voorraadloodsen nodig om deze enorme ge├»mporteerde volumes op te kunnen slaan. 

Bunkers die in de zestiger jaren, ten tijde van de Koude Oorlog, gebouwd werden, worden momenteel gebruikt als bananenopslag. Of het nu zomer of winter is, de temperatuur in de bunkers ligt constant tussen de 13 en 14 graden, waardoor de opslagcondities heel gunstig zijn.

Het importbedrijf Dalian Ruihua Everfresh Trade, importeert wekelijks grote volumes bananen uit Ecuador en maakt gebruik van bunkers voor de opslag ervan. De import groeit jaarlijks en zal dit jaar naar verwachting met 30% tot 50% toenemen.

De laatste tien jaar is de Chinese sterk economie gegroeid waardoor ook de vraag naar fruit, zuivel, lees en wijn groter geworden is. Gedurende de eerste helft van dit jaar liet de Chinese economie een lichte teruggang zien, met een tragere maar gezonde groei.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.