Eurofins Agro nieuwe naam voor Altic, BLGG AgroXpertus en Lab Zeeuws Vlaanderen

De agrarische onderzoekslaboratoria Altic, BLGG AgroXpertus en de agrarische activiteiten van Lab Zeeuws Vlaanderen gaan met ingang van vandaag, 15 oktober 2015, verder onder een nieuwe naam: Eurofins Agro. De naamswijziging is een logische stap in het integratieproces dat in 2013 is begonnen na de overname van de drie onderzoeksbedrijven door Eurofins.

"Met de integratie in Eurofins Agro ontstaat één betrouwbare, slagvaardige organisatie", stelt algemeen directeur Martin Vervoorn. "Als onderdeel van het internationale Eurofins-concern hebben we een sterke basis voor productontwikkeling en innovatie." De dienstverlening voor klanten blijft onveranderd, zegt Vervoorn. "Eurofins Agro blijft werken met medewerkers in de regio, een gemakkelijk bereikbare klantenservice en levert betrouwbare onderzoeken en analyses in moderne laboratoria."

In de nieuwe situatie heeft Eurofins Agro één hoofdkantoor in Wageningen en twee laboratoria: in Graauw (Zeeland) en Wageningen. De Altic-vestiging in Dronten is eerder dit jaar gesloten. Het proefveldonderzoek is verhuisd naar Wageningen, waar het de komende jaren verder wordt uitgebouwd.

De historische naam BLGG (sinds 1928) verdwijnt als bedrijfsnaam. In de nieuwe situatie wordt deze wel gehanteerd als merknaam voor een deel van de producten. De producten van Eurofins Agro worden namelijk onderverdeeld in twee lijnen: 'Standard' voor onderzoeken die bedoeld zijn om aan wettelijke bepalingen en eisen van afnemers te voldoen en BLGG voor de volledige analyses waarmee de vakman zijn kennis vergroot en bedrijfsresultaat verbetert.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.