Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dominicaanse Republiek importeert bakbananen

Het ministerie van Landbouw heeft toestemming verleend om bakbananen te importeren, gezien de torenhoge prijzen in het eigen land. De droogte van een jaar lang en de tropische storm Erika hebben plantages platgelegd, wat tekorten en consumentenzorgen heeft ontketend.

De prijs van een bakbanaan is momenteel ongeveer €0,58 - afhankelijk van de grootte. De minister van Landbouw, Angel Estevez, adviseerde al: "Koop liever aardappelen van acht pesos (€0,16) per pond."

In een verklaring zei de woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Pedro Jimenez, dat de beslissing van het ministerie is gecoördineerd met de bakbanaanproducenten, supermarkten en marketingbedrijven. Ze zijn het eens geworden over de import na het uitvoeren van een onderzoek op de plantages.

"We realiseerden ons dat dit tekort langer kan duren en we kunnen een bakbanaan niet 25 of 30 pesos laten kosten", aldus de ambtenaar. Hij benadrukte dat de maatregel van kracht zal zijn tot de binnenlandse oogst herstelt en voegde toe dat de bakbananen uit Costa Rica en andere landen worden geïmporteerd.

Source: dominicantoday.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.