VS: Krapte verwacht op uienmarkt Pacific Northwest

Het warme weer in de Pacific Northwest (VS) heeft de uienopbrengsten flink beïnvloed. De prijzen liggen momenteel op een stabiel niveau, maar handelaren verwachten een stijging zodra de voorraden inkrimpen en er minder product uit Oregon beschikbaar is.

"De warme zomer heeft de uienopbrengsten in Washington getroffen", vertelt John Wong van Champion Produce. "Oregon en Idaho hebben gemiddelde opbrengsten, maar niet in die mate als Washington. Tot nu toe dekt de aanvoer de vraag goed, maar dat zou de komende weken kunnen veranderen."

"Er zal waarschijnlijk een punt komen, waarbij de telers hogere prijzen gaan vragen. Dat kan nog gerust twee weken of een maand duren", verwacht Wong. De prijs voor een 50-poundszak grote gele uien uit Oregon lag rond de 11 en 13 dollar. De prijzen voor een zak jumbo's lag rond de 7,50 en 8 dollar. De prijs voor een 25-poundszak rode jumbo-uien lag tussen de 13 en 14 dollar.

"De prijzen waren deze zomer goed omdat het volume veel lager was. De groei van de uien ligt nu twee weken voor. Op een gegeven moment zullen de prijzen naar boven gaan door de lagere voorraden in de bewaring."


For more information:
John Wong
Champion Produce
+1 208 722 5800

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.