Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU: importverbod op Nigeriaanse AGF

Het Rapid Alert System voor voedsel van de EU heeft hoge residugehaltes aangetroffen in Nigeriaanse exportproducten, waaronder bonen, meloenzaden, zoete aardappelen, cashewnoten, nootmuskaat en sesamzaad. 

De detectie leidde onmiddellijk tot een importverbod op deze producten tot de residuniveaus een veilige limiet van 0,1 mg/kg bereiken. De ban is van kracht tot juni 2016.

"De EU waarschuwt Nigeria al een tijd dat de producten een gevaar voor de menselijke gezondheid opleveren vanwege hun hoge gehalte aan residu van ongeoorloofde gewasbeschermingsmiddelen," schrijft het Nigeriaanse tijdschrift Punch. "De EU zegt sinds januari 2013 al 50 meldingen heeft gedaan bij de Nigeriaanse autoriteiten."

"Het is dan ook stuitend," zo meent het tijdschrift, "dat de autoriteiten geen stappen hebben ondernomen om de situatie te verbeteren. Het Verenigd Koninkrijk gaf tussen januari en juni van dit jaar 13 waarschuwingen over geweigerde producten aan Nigeriaanse bonenexporteurs. Ons lakse systeem zal de economie blijven belemmeren en profijt van een nieuw leven ingeblazen exportprogramma dwarsbomen."
Publicatiedatum: