Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
totale productie 25% van aantal jaar geleden

Uienproductie van Réunion bedreigd

Door de grote concurrentie uit India en Madagaskar en door de steeds toenemende regelgeving worden de lokale uien van het eiland RĂ©union bedreigd. RĂ©union is een eiland in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. De productie neemt af: de lokale uienproductie is van 4000 ton (een paar jaar geleden) tot 1000 ton (vandaag de dag) gedaald. Sommige telers zijn al gestopt met het produceren van uien en volgend jaar zouden er nog meer stoppen.

De belangrijkste reden dat telers de uienproductie opgeven, is de groeiende Europese regelgeving, die niet wordt opgelegd aan importuien. Een producent: "De uien die we tegenwoordig uit Madagaskar of India importeren, gebruiken beschermingsmiddelen die hier verboden zijn." Zonder deze beschermingsmiddelen moeten telers hun percelen handmatig wieden, wat inhoudt: extra kosten voor de producenten. De Kamer van Landbouw is zich bewust van het probleem en zegt dat het samenwerkt met verschillende organisaties als Armeflhor en Cirad om technieken te ontwikkelen, die zijn aangepast aan de lokale productie.
Publicatiedatum: