Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elizaveta Nikolaeva van Global Fresh Trading

"Mensen zullen altijd bananen blijven kopen"

Met zijn 2.000 hectare aan bananenplantages in Ecuador exporteert Global Fresh Trading bananen naar Europa en Rusland. De Russische boycot en stevige concurrentie van omliggende productiegebieden hebben voor wat problemen gezorgd maar desondanks is het bedrijf er in geslaagd om wekelijks zo.n 400.000 dozen bananen uit te voeren.



"Bijna al onze productie is afkomstig uit Ecuador en wordt verkocht onder verschillende merknamen. Het belangrijkste merk is echter dat van onszelf," vertelt Elizaveta Nikolaeva van Global Fresh Trading. "We richten ons met name op conventionele bananen, maar ook op biologische en biologische fairtrade bananen." Ongeveer 80% van de productie van het bedrijf komt uit plantages in El Oro, waar de grondsoort en het klimaat gunstig zijn en met een wekelijkse productie tussen de 40 tot 60 dozen bananen per hectare. Dit is aanzienlijk hoger dan de gemiddelde opbrengst in Ecuador, die ligt rond de 30 dozen per hectare.

Global Fresh en overige telers in Ecuador concurreren met telers uit Colombia en Costa Rica, die het Panama Kanaal niet over hoeven te steken bij het transport naar Europa. Global Fresh exporteert met name naar Rusland. Hoewel de Russische boycot hen niet direct treft, heeft deze wel zijn weerslag op de klanten. Ondanks deze obstakels doet Global Fresh nog altijd goede zaken.

"Eind vorig jaar had een aantal van onze klanten als gevolg van de Russische boycot moeite met betalingen," vertelt Elizaveta, "maar bananen zijn nu eenmaal een basisproduct. Dus men zal altijd bananen blijven kopen."
Publicatiedatum: