Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-automatisering in de lift

Automatisering in de AGF-sector is volop in beweging, net als de sector zelf. Dat kon ERP en CRM-specialist Edan Business Solutions het afgelopen jaar aan den lijve ondervinden. Het bedrijf rolt momenteel projecten uit bij Vezet, Fruitmasters, Levarht en Van Gelder, en heeft nog tientallen AGF-dossiers in de pipeline zitten.

Sander van Oversteeg, Directeur Edan Nederland: "Wij bieden de AGF-sector één geïntegreerde totaaloplossing die gebaseerd is op standaard Microsoft Dynamics ERP en CRM-software, maar verrijkt met een AGF-specifieke component die inspeelt op de behoeften en pijnpunten van de sector. Het gaat dan bijvoorbeeld om geavanceerd kwaliteitsbeheer, transport management, teler management, WMS, Fust-administratie et cetera"

Edan Business Solutions, met kantoren in Helmond (NL) en Gent (BE) bekleedt een vrij unieke positie in het Dynamics-landschap. Het bedrijf biedt zowel CRM- als ERP-expertise aan, en dat zowel op basis van Dynamics AX als Dynamics NAV. "Concreet betekent dit dat we bedrijven objectief advies kunnen geven als het gaat om ERP-automatisering. Omdat we de sterktes van elk van beide systemen goed kennen, kunnen we ook snel inschatten welke oplossing het beste aanleunt bij het specifieke karakter van het bedrijf," aldus van Oversteeg.

Het bedrijf ondervindt ook enorm veel vraag naar specifieke CRM-expertise in de sector. Eline Dams, CRM-consultant bij Edan: "De AGF-branche werkt met verschillende types relaties, waarbij relaties tegelijkertijd klant, concurrent en leverancier van elkaar kunnen zijn. Dit wordt perfect ondersteund in Dynamics CRM, dat een oplossing biedt voor zowel marketing, verkoop als klantenservice." Op dit moment rolt Edan een CRM-traject uit bij AGF-leverancier Van Gelder. Dynamics CRM zal daar onder meer worden ingezet om de servicegraad een flinke boost te geven, en het bedrijf te helpen een 360°-beeld van de klant in kaart te brengen. (lees het interview met Van Gelder hier).
 
Tenslotte wijst Sander van Oversteeg op het belang van business specifieke expertise, in de voeding in het algemeen, en AGF in het bijzonder: "Dankzij onze ervaring met implementaties in de foodsector zien wij veel overeenkomsten tussen processen. Hierdoor kunnen wij implementaties sterk vereenvoudigen. Daarnaast geven we ook veel aandacht aan change management en opleidingen, twee belangrijke succesfactoren."

Volgens van Oversteeg loopt de Nederlandse AGF-sector aardig op schema qua automatisering: "Er is veel investeringsbereidheid omdat mensen weten dat ze het verschil kunnen maken door efficiënter te werken."

Meer informatie:
Edan
Eline Dams, Business Developer
T: +31 492 367 671
eline.dams@cegeka.com
www.cegeka.nl
Publicatiedatum: