Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polderland Groenten kiest voor I-Fresh

Polderland Groenten B.V., specialist in het telen, verhandelen, sorteren en verpakken van spruiten, kiest Axians als partner voor een nieuwe ERP-software implementatie, om zo efficiënter binnen het bedrijf te gaan werken. "Op onze huidige ERP-oplossing stopt de ondersteuning, dus moesten we op zoek naar een nieuw pakket. Via een artikel in AGF Primeur kwamen we bij Axians terecht", vertelt eigenaar Corstiaan Piek: "Veel bedrijven uit onze sector werken met Axians samen en Axians spreekt onze taal, dit geeft vertrouwen."

Betere informatievoorziening
Polderland had een sterkte behoefte aan betere informatievoorziening. Enkele eisen ten aanzien van de nieuwe ERP-software waren:

  • Barcodescanning: Inkomende partijen mobiel scannen middels barcode
  • Traceerbaarheid: producten komen in verschillende verpakkingen binnen en gaan in diverse verpakkingsvormen de deur uit.
  • Kostprijsberekening: een duidelijke doch eenvoudige kostprijsberekening, afhankelijk is van de verpakkingsvorm.
  • Marges: Marge per partij kunnen inzien, financiële en logistieke transacties zichtbaar op order- en klantniveau.
  • Meerdere bedrijven: De administratie van meerdere BV's kunnen voeren (o.a. rechtstreekse levering vanuit onze vestiging in België).
  • Emballage registratie (fusten): o.a. Automatische koppeling met artikelen, zodat orders sneller verwerkt kunnen worden.
"Na het zien van een video van Jac vd Oord Potatoes kreeg ik wel het vertrouwen dat Axians snapt hoe het bij ons werkt. En de jongen die hier over vloer komt, Jos, spreekt als boerenzoon ook onze taal, dus dat is handig", aldus Corstiaan.

I-Fresh uit de cloud
Polderland heeft gekozen voor I-Fresh uit de cloud, een standaard ERP-oplossing voor de AGF-sector, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Corstiaan over zijn keuze voor cloud: "Op deze manier hebben we geen aparte server nodig en geen gedoe met systeembeheerders die moeilijk bereikbaar zijn. Doordat het systeem volledig in de Cloud opereert is alle informatie altijd, overal en op iedere apparaat beschikbaar."

Meer rust en overzicht
Ik verwacht dat I-Fresh een stuk rust gaat brengen. Onder andere doordat we met het barcode scannen meer zaken automatisch digitaal vastleggen. Het aantal handmatige handelingen wordt hierdoor minder en daarmee ook de foutgevoeligheid. Veel werk wordt gemakkelijker en overzichtelijker."

Voor meer informatie:
Glenn Bainathsah
Mob: +31 651 19 01 56
Publicatiedatum: