Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wisselkoers maakt de inkoop van bananen 20% duurder

Abrikozen, perziken, meloenen en aardbeien zijn geliefde zomervruchten waar de consumenten bij warm weer graag naar grijpen. Gebruikelijk daalt dan de vraag naar bijvoorbeeld appelen en bananen. "Ondanks de zomertijd is de vraag naar bananen dit jaar zeer goed", meldt een grote Duitse fruitimporteur. "Door de lagere temperaturen doen de 'zomervruchten' het nog niet zo heel erg goed op de markt. Bij temperaturen rond de 25 tot 30 graden ziet dat er heel anders uit. Dan zou de situatie heel anders zijn."

In z'n geheel genomen, zo zegt de handelaar, zijn vraag en aanbod bij bananen redelijk met elkaar in evenwicht. "Het aanbod is eerder te klein dan te groot". De prijzen liggen op een stabiel niveau. Prijzenoorlogen in de levensmiddelenhandel, waarbij een kilo bananen voor 99 cent verkocht wordt, kan de branche zich momenteel echter niet permitteren, aldus de zakenman. "Vanwege de zwakke dollar kunnen we ons zulke prijzenoorlogen niet permitteren. Bij de inkoop zijn bananen nu al zo'n 20 procent duurder dan normaal."


Publicatiedatum: